Covid-19 protocol

Over mij

Haptotherapeut Annemie Schuts

Het vak van haptotherapeut is mij op het lijf geschreven. Van jongs af aan ben ik geboeid door mensen. Ik vind het zo mooi om iemand in ontwikkeling te zien. Als je bij me bent, merk je mijn aandacht, gedrevenheid en plezier. Het is mijn doel om iedere sessie van waarde te laten zijn voor jouw ontwikkelingsproces.

Na mijn studie psychologie (Radboud Universiteit Nijmegen), ben ik gaan werken in de revalidatiezorg. Als psycholoog heb ik 12 jaar mensen ondersteund in de omgang met hun chronische pijnklachten.

Haptonomie kwam later op mijn pad en heeft mij verder verrijkt. Ik heb het basisjaar haptonomie gedaan aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. De 4-jarige opleiding tot haptotherapeut heb ik gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) in Nijmegen. De haptonomie gaat uit van een accepterende en positieve mensvisie. Ik voel me daarin thuis. Bij een haptotherapeut hoef je niks af te leren. Je bent al goed. Niet je klachten, maar je mogelijkheden staan centraal.

Voor mijn eigen ontwikkeling was haptotherapie precies wat ik nodig had. In mijn leven had het denken lang de overhand. Mijn verstand was vaak bepalend en controlerend. Het heeft mij ver gebracht, maar er was ook disbalans. Gevoelens kregen te weinig ruimte. In haptotherapie ervoer ik hoe er meer balans kon zijn in denken en voelen. Niet het analyseren, maar juist deze ervaringen waren treffend en verhelderend.

Ik ben nog steeds blij dat ik beschik over een gezond stel hersenen. En ik ben óók blij dat ik goed kan voelen wat mij past en wat niet.

Haptotherapie Nijmegen - Annemie Schuts

Dit ben ik ook

Geboren in het Brabant (1983) vlakbij de Efteling – Studententijd Nijmegen – Getrouwd (ENM) met Michiel – Twee zonen & een dochter – Niet uitgepraat raken met vriendinnen – Filmhuis – Boekenwurm - Documentaires – Wandelen – Yoga/Pilates – Melancholische muziek – Koffie verkeerd.

Anderen zeggen over mij

Aandachtig – Sensitief – Warm – Attent - Betrouwbaar – Scherp in observeren – Zorgvuldig – Ander op gemak stellen - Toegankelijk - Evenwichtig – Afgestemd – Betrokken - Duidelijk – Analytisch - Communicatief vaardig – Ruimdenkend – Rustig.

Mijn stijl

Mijn stijl van begeleiden kenmerkt zich als aandachtig, betrokken, en zorgvuldig. Ik creëer een veilige setting, waarin jij lerende kan zijn. Daarbij houd ik het doel van de behandeling in het oog. Mijn aanbod en tempo stem ik af op wat jij nodig hebt, zodat ik je niet ondervraag of overvraag.

Wat ik ook belangrijk vind, is dat jij helderheid houdt over het proces. Ik neem je zoveel mogelijk mee in wat ik doe en waarom.

Haptotherapie Nijmegen - Annemie Schuts

Opleidingen 

  • Vierjarige opleiding tot haptotherapeut (Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen)
  • Basisjaar haptonomie (Academie voor Haptonomie in Doorn)
  • Doctoraal klinische psychologie (Radboud Universiteit Nijmegen)
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT, Seetrue Opleidingen)
  • Medische Basiskennis (De Energieschool in Den Bosch)
  • Scholingen in Chronische Pijn (OCA Academy)
  • Nascholing Polyvagaal theorie in de haptotherapie-praktijk (Academie voor Haptonomie in Doorn)
  • Nascholing Hechting (Con Amore)